Volstrup Rullegræs
  • BESTILLING
    Ingen vare(r) i kurven - bestil her Vare(r) i kurven - køb nu
Vejledning til den perfekte plæne
Anlæg af græsplæne med rullegræs Volstrup Rulegræs billeder

Anlæg af græsplæne med rullegræs, vejledning og forberedelse

Forberedende arbejde inden anlæg af græsplæne

Som så meget andet kræver et ordentligt resultat et godt forarbejde - også når du vil anlægge en smuk græsplæne med rullegræs.

Først og fremmest skal jorden være fast, men ikke betonfast. Vær specielt opmærksom på strukturskader i jorden, hvis der har været tung eller regelmæssig kørsel hvor du ønsker at lave anlæg af græsplæne med rullegræs (fx i forbindelse med byggeri). I et sådan tilfælde er det vigtigt at få løsnet jorden i dybden – gerne i 20-30 cm. dybde, for derefter igen at fæstne jorden ensartet.

I samme forbindelse skal jorden jævnes og sten der er større end golfbolde bør fjernes. Der findes mange maskiner som kan planere og jævne overfladen, men to af de mest effektive redskaber er en almindelig palle og en plastic rive. Ved at trække pallen hen over jorden med oversiden nedad får du en jævn overflade og med riven kan du fjerne sten og løsne overfladen en anelse. Nu har du det perfekte udgangspunkt for anlæg af græsplæne til rullegræs.
 

Udlægningen af rullegræs

Inden du starter udlægningen af rullegræs til din nye græsplæne, er det en god ide at lave en lille arbejdsplan. Find ud af hvor du ønsker at starte, og i hvilken retning du vil lægge rullerne. På den måde kan du placere pallerne mest hensigtsmæssigt så du undgår at løfte dem unødvendigt langt. Sørg for at starte et sted hvor du kan lave en lige kant. Det kunne være en husmur eller en kantsten. Har du ikke en sådan reference, kan du bruge en murersnor til at lægge den første bane rullegræs efter. Så har du et godt udgangspunkt for resten af arbejdet med din græsplæne.
Når du løfter rullerne er det nemmeste at gøre det med flappen ind mod kroppen. Brug knæene i stedet for ryggen når du skal lægge rullen ned. Når du ruller græsset ud skal du passe på ikke at strække rullerne med rullegræs, da rullerne vil krybe sammen igen og dermed vil efterlade revner i den færdige græsplæne. Læg græsset i forband (lige som en murstensvæg), da samlingerne ikke ses så nemt og det efterlader det bedste resultat og den flotteste græsplæne.
 

Efterfølgende pleje (afhængig af årstiden) 

Når du er helt færdig med udlægningen af dit rullegræs er det en god idé at tromle græsplænen for at skabe ordentlig kontakt mellem græsrullerne og den eksisterende overflade. Derefter skal din græsplæne vandes og specielt de første 14 dage skal man være meget opmærksom på, at plænen ikke tørrer ud, da rødderne ikke har ordentlig kontakt til jorden endnu. Vandingen er et af de vigtigste elementer for at få en pæn græsplæne.

Når dit rullegræs er 10-14 dage gammelt er det tid til at klippe græsset første gang. Klip det i en højde på 30-40 mm, og husk at du aldrig må klippe mere end 1/3 af græssets længde.

Cirka to uger efter udlægning kan du, afhængig af årstiden, gøde din græsplæne for første gang. Gødningen af rullegræs skal gøres med omtanke. Gøder du for tidligt og for meget ”vænnes” rødderne til at modtage næring i de øverste jordlag, og rødderne søger derfor ikke nedad. Brug en almindelig NPK-havegødning og kun cirka 3 kilo pr. 100 m2.

Plænen må naturligvis betrædes fra første dag, men vent med at belaste diit rullegræs til efter 14 dage. Derefter passes plænen som en ganske almindelig græsplæne med regelmæssig slåning, men i meget tørre tider kan vanding være nødvendig udover de 14 dage.

Husk, at du er altid mere end velkommen til at kontakte Volstrup Rullegræs for gode råd om anlæg af græsplæne!

Her finder du en god guide i vedligehold af din græsplæne


God fornøjelse med dit nye rullegræs

Volstrup Rulegræs billede